Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

De la generozitate la acțiune: O retrospectivă a campaniilor caritabile din 2023

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Anul 2023 a fost plin de activități și realizări pentru voluntarii Fundației Umanitare ASSIST. Recunoștința față de generozitatea neobosită a donatorilor noștri ne-a menținut într-o continuă mișcare, unde valurile faptelor bune s-au ținut lanț. Dacă am putea caracteriza acest an într-un singur cuvânt, acela ar fi, fără îndoială, "altruism". Comunitatea noastră a demonstrat constant o dorință proactivă de ajutorare în fiecare proiect inițiat. În 2023, faptele bune ne-au deschis drumul către un viitor mai promițător, atât pentru noi, cât și pentru toți membrii comunității din Suceava. 

Prin numeroasele acțiuni și campanii caritabile demarate, Fundația Umanitară ASSIST a încheiat cu succes cel de-al doilea an de activitate. De la înființare și până în prezent, motivația care stă în spatele acțiunilor noastre a rămas neschimbată. Singurul lucru care s-a schimbat a fost impactul pe care am reușit să îl aducem, pe măsură ce am câștigat încrederea și susținerea unui număr tot mai mare de persoane și companii. Datorită lor, am reușit să ajungem departe. Iar acum, la început de 2024, dorim să pornim într-o nouă călătorie a faptelor bune, cu orizonturi mai largi și cu noi visuri de împlinit. Până atunci, te invităm să parcurgi alături de noi pașii spre bine, realizați în 2023:

 

Investim în educație și în viitor

Privind în urmă la cifrele investite în 2023, realizăm că aceste eforturi nu sunt doar simple statistici, ci o cale mai bună către viitor. A fost un an în care am creat punți între cunoaștere și aspirații, contribuind la dezvoltarea unor generații pregătite să facă față provocărilor viitorului, cu încredere și competență. Sute de tineri din întreg județul Suceava au beneficiat de proiectele caritabile ajunse la valoarea de 83.800 RON, demarate de Fundația Umanitară ASSIST. Printre aceștia, se numără elevii Colegiului Național “Nicu Gane” Fălticeni, unde am dotat o clasă SMART cu echipamente tehnologice de ultimă generație. De același suport educațional s-au bucurat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Suceava, cărora le-am oferit echipamente de robotică.

Alte activități importante către care ne-am îndreptat atenția în ultimul an au fost trei școli de vară, la care au participat în total peste 1000 de elevi. Pe lângă asta, am celebrat Ziua Copilului prin activități interactive, joacă și pictură pe față, la Festivalul Copilăriei organizat de EDU MAX. Fiind conștienți totuși de faptul că educația nu se oprește niciodată, am susținut proiectul “Conferința pentru Educație Timpurie” dedicat profesorilor, învățătorilor și altor persoane responsabile de procesul educațional. Tot despre educație pentru întreaga lume a fost și “Educație pentru Securitate în Era Digitală”, un proiect menit să ofere comunității informații esențiale cu privire la securitatea cibernetică și sfaturi practice în utilizarea responsabilă a resurselor online.

Susține gratuit educația din Suceava!

Redirecționează 3,5%

Pornind de la impactul la scară largă, nu ne-am oprit până nu am ajuns până la excelență. Iar odată ajunși aici, am făcut tot posibilul să o susținem și să o încurajăm. Astfel, am considerat de cuviință faptul că persoane precum domnul prof. dr. Petru Crăciun, cadru didactic coordonator al lotului olimpic al României în astronomie și astrofizică, merită admirația și recunoștința noastră. De asemenea, le-am oferit sprijinul nostru în drumul lor către succes și performanță elevului Adrian Hânțăscu, un tânăr sucevean premiat la Campionatele Mondiale de Robotică și studenta Karla Mihai, studentă la BCS School of Computer Science.

Îmbogățim comunitatea locală prin cultură

Când vine vorba despre valoarea unei comunități, este important să aruncăm o privire asupra aspectelor culturale care o definesc. Cultura are un rol esențial în calitatea vieții și în gradul de dezvoltare al oamenilor. Fundația Umanitară ASSIST își dedică în mod constant eforturile pentru susținerea evenimentelor culturale, în special ale celor cu caracter social. Drept urmare, nu mai puțin de 101.015 RON au fost alocați către sfera de activitate culturală.

Concertul Caritabil de Crăciun a ajuns la a doua ediție în 2023, dorindu-ne ca acest eveniment să devină o tradiție pentru noi și pentru comunitatea locală. În cadrul concertului dinanul anterior, am demarat o strângere de fonduri pentru dotarea ISU Suceava cu trei manechine CPR pentru instruirea personalului paramedical și voluntarilor în acordarea primului ajutor medical. Alături de cei peste 300 de participanți am reușit să oferim echipamente în valoare totală de 58.000 RON, iar impactul pozitiv al acestei donații va fi resimțit la scară largă.

Cel mai mare eveniment cultural susținut alături de partenerii noștri de la Rotary Club Suceava-Bucovina a fost Simfonii de Toamnă, care unește an de an comunitatea din Suceava prin muzică și generozitate. În cadrul acestui eveniment am adus, în premieră la Suceava, un spectacol de drone care a luminat cerul orașului și i-a încântat pe cei prezenți la eveniment. Alte evenimente culturale de impact pe care le-am susținut în anul 2023 au fost: “Săftița”, aniversarea a 60 de ani a Ansamblului Arcanul, “Concerte pe Siret”, “Toamna la Lipoveni“, și Festivalul Internațional “Zilele Teatrului Matei Vișniec”.

Un proiect care ne-a făcut cu adevărat mândri a fost restaurarea și înnobilarea tabloului “Păstorița” cu o ramă tip Grigorescu. Această operă de artă realizată de renumitul pictor Nicolae Grigorescu ocupă acum un loc de cinste la Muzeul Național al Bucovinei și poate fi admirată de cei care trec pragul instituției. De asemenea, am adus mai aproape de public trei cărți: “Discursul media şi comunicarea instituţională” de Gabriel Alin Găleată, “HEart” de Alexandra Juduc și “The history of the National College Ștefan cel Mare Suceava”.

Împreună construim o comunitate mai sănătoasă

Încă de la începutul anului 2023 am început demersurile de dotare a secției de pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou”. Această donație generoasă a fost posibilă datorită sprijinului donatorilor prezenți la Concertul Caritabil de Crăciun din 2022. Acum, micii pacienți au parte de tratamente de calitate datorită echipamentelor medicale achiziționate.

Redirecționează 3,5%

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, am organizat și în 2023 o campanie de donare de sânge pentru județul Suceava. Astfel, un număr de 19 de voluntari au fost prezenți la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava pentru a-și arăta grija și a oferi ajutor celor aflați în nevoie.

Două cazuri medicale grave au fost în atenția noastră în acest an. Studentul Ionuț Stavnic și medicul Corina Cîmpan, doi suceveni diagnosticați cu cancer au avut parte de sprijin financiar din partea Fundației Umanitare ASSIST pentru a-și acoperi o parte din costurile tratamentelor medicale. Pe lângă acestea, am susținut terapia lui David Filip, un copil diagnosticat cu tulburare din spectrul autist. Valoarea totală a campaniilor caritabile din sănătate a ajuns la suma de 101.530 RON, iar cu ajutorul tău vom continua să facem mai mult.

Oferim compasiune și de sprijin umanitar

Începutul lui 2023 ne-a oferit oportunitatea de a demara un proiect plin de veselie și creativitate. Din luna ianuarie, am început pictarea pereților interiori ai Școlii Gimnaziale Baineț, singura dintr-o comunitate rurală defavorizată din județul Suceava. Pentru acești elevi am organizat în vară și o vânătoare de comori, la Muzeul Satului Bucovinean.

La puțin timp după, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, am pregătit numeroase cadouri și am vizitat copiii de la Fundația FARA. Alături de ei am petrecut câteva ore pline de entuziasm, în care am realizat activități creative.

Ulterior, la început de an școlar, am vizitat mai multe comunități rurale defavorizate din județul Suceava pentru a oferi copiilor ghiozdane dotate cu toate rechizitele de care au nevoie. De asemenea, am ajutat o familie aflată în imposibilitate financiară să își reconstruiască locuința mistuită de un incendiu. Astfel, am alocat 27.274 RON pentru acțiuni caritabile menite să ofere sprijin umanitar.

Continuăm să facem fapte bune

Am încheiat anul 2023 plini de recunoștință pentru fiecare contribuție și fiecare act de generozitate care au făcut posibile proiectele caritabile demarate. Fundația Umanitară ASSIST, alături de comunitatea din Suceava, a demonstrat că putem face schimbări semnificative în viețile celor din jur. Privind înapoi, vedem mai mult decât cifre. Vedem povești de succes, recunoștință, compasiune și o comunitate mai puternică și unită. Mulțumim partenerilor noștri: SERCOM Electric, Rotary Club Suceava-Bucovina, EDU MAX, Teatrului Municipal “Matei Vișniec” și tuturor celor care ne-au fost alături de-a lungul timpului.

Pentru a afla mai multe detalii despre campaniile noastre caritabile, te încurajăm să accesezi raportul de activitate din 2023.

Accesează raportul de activitate din 2023

Te invităm să fii alături de noi în această călătorie către un viitor mai bun. În 2024, ne propunem să continuăm șirul faptelor bune, iar sprijinul tău este esențial.

Redirecționează 3,5%

ASSIST logo
Newsletter