Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Concert Caritabil de Crăciun pentru Sprijinirea ISU Suceava: O Simfonie a Generozității și Talentului

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Pe 8 decembrie, Catedrala Catolică Sf. Ioan Nepomuk din Suceava a fost martora unei seri de poveste, învăluită în sunetele dulci ale solidarității. În cadrul evenimentului caritabil organizat de Fundația Umanitară ASSIST, s-a desfășurat o simfonie a generozității. Concertul a reprezentat o inițiativă deosebită, având ca scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea a trei seturi de manechine destinate resuscitării cardio-pulmonare, pentru trei subunități ale ISU Suceava 

Această zi va rămâne în amintirile noastre ca o zi de unitate și generozitate, marcând o frumoasă colaborare între Fundația Umanitară ASSIST și artiști talentați din diverse colțuri ale țării. Concertul a fost orchestrat sub îndrumarea maestrului Johannes-Raimund Onesciuc, recunoscându-i-se astfel calitatea managerială artistică deosebită. 

Suntem recunoscători celor peste 300 de persoane prezente, care au susținut această cauză atât prin donații fizice, cât și în mediul online, contribuind la strângerea sumei impresionante de 18.087 lei. Datorită implicării ASSIST Software, care a dublat eforturile noastre și ale celor prezenți, am reușit să strângem suma remarcabilă de 54.261 lei. Ulterior, donația în valoare de 1.500 de lei din partea Clinicii de Oftalmologie NOVAOPTIC și contribuțiile online din ziua următoare au completat necesarul de 58.000 de lei. Astfel, în preajma sărbătorilor de iarnă, obiectivul s-a transformat în realitate, mulțumită generozității comunității care a răspuns apelului Fundației Umanitare ASSIST. 

Fondurile adunate vor servi achiziționării celor trei seturi de manechine pentru resuscitare cardio-pulmonară, esențiale pentru intervențiile de urgență ale echipelor ISU Suceava.

Achiziționarea manechinelor pentru resuscitare cardio-pulmonară reprezintă un pas esențial pentru consolidarea echipamentului de intervenție al ISU Suceava. Acestea imită zonele de acțiune din corpul uman și sunt utilizate de către personalul paramedical pentru a învăța și exersa tehnicile de prim ajutor

Pe lângă aceasta, ISU Suceava demarează programul "Salvator din Pasiune", ce reunește peste 1000 de voluntari suceveni dornici să sprijine personalul medical în salvarea de vieți. Acestea vor servi nu doar intervențiilor de urgență, ci vor juca și un rol educativ crucial. Ele vor fi integrate în școli, parte a programului pentru Săptămâna "Școala Altfel" și orele de dirigenție, oferind posibilitatea elevilor de a învăța și exersa acordarea primului ajutor. 

Astfel, aceste manechine vor juca un rol fundamental în educarea și pregătirea întregii comunități în ceea ce privește acordarea primului ajutor medical. Seturile vor fi ulterior distribuite în localitățile Suceava, Rădăuți și Vatra Dornei, contribuind astfel la consolidarea capacității comunității de a răspunde în situații de urgență 

Având o valoare totală de 58.000 de lei, strângerea de fonduri rămâne deschisă pentru toți cei care doresc să sprijine această cauză umanitară vitală. 

Dacă vrei să afli cum ar putea ajuta contribuția ta, detalii suplimentare despre această cauză vitală sunt disponibile în clipul de mai jos. 

 

 

 

 

Donează

Și tu poți face diferența! Ajută-ne să continuăm să salvăm vieți și să oferim speranță în momentele de cumpănă!   

 

ASSIST logo
Newsletter