Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitră ASSIST a colaborat cu Asociația InBUSINESS pentru concertul caritabil ”Săftița”

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Bucovina se unește tot mai des pentru comunitatea sa, pentru dezvoltare, pentru susținerea celor care au nevoie de ajutor. La fel s-a întâmplat și pe 21 aprilie, în timpul concertului ”Săftița”, susținut în cadrul evenimentului caritabil ”Note de Speranță”. 

Fundația Umanitară ASSIST s-a alăturat inițiativei celor de la Asociatia InBUSINESS.club Suceava, în parteneriat cu Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava și Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”. Am participat la organizarea spectacolului cu 1050 de lei și am oferit vouchere cadou elevilor de la Ciprian Porumbescu care au cântat pe scenă. 

Evenimentul a fost organizat pentru a susține copiii cu autism și familiile acestora, care încearcă să le ofere celor mici acces la cele mai bune terapii. Participanții la acest eveniment sunt toți membri ai Asociației pentru Intervenție în Autism (AIAS). În plus, au fost prezentate două situații de copii care necesită ajutor umanitar, iar prin intermediul acestui eveniment organizat de In Business, se va acorda asistența necesară acestor copii. 

În cadrul evenimentului, publicul a avut ocazia să asiste la o prestație remarcabilă a maestrului Marius Mihalache, cunoscut pentru virtuozitatea sa la țambal, care a fost însoțit pe scenă de soției sale, solista Arabela Nicolau, de fiul său, Lorin Mihalache și de basistul sucevean Ciprian Parghel
Acești artiști talentați au reușit să creeze un veritabil dans al instrumentelor pentru publicul sucevean. Împreună, au interpretat povestea femeii Săftița, poveste care a fost premiată cu Premiul Special UNITER în 2019. 

Audiența a avut parte de o experiență muzicală inedită, o combinație între muzica tradițională românească și elemente sonore moderne, care au avut drept rezultat o exprimare universală a esenței folclorului. Prin intermediul notelor muzicale și cuvintelor cu însemnătate, spectatorii au fost purtați într-un tărâm al experiențelor și emoțiilor umane universale.  

Marius Mihalache a debordat de energie și emoție molipsitoare, fiind un artist desăvârșit care a reușit să se conecteze perfect cu publicul. 
 
Evenimentul a fost unul de succes, scopul de a strânge cât mai multe donații fiind atins. Doar în seara evenimentului au fost donați 16.350 de lei care vor ajunge la copiii diagnosticați cu autism și la părinții lor. 

Fundația Umanitară ASSIST a susținut inițiatiza organizatorilor cu 1050 de lei și am oferit vouchere cadou elevilor de la Ciprian Porumbescu care au cântat pe scenă.  

Ne bucurăm că am putut susține organizarea acestui eveniment caritabil și că am avut șansa să luăm parte la prestația unor artiși atât de talentați, care au reușit să transpună publicul în povestea Săftiței prin intermediul versurilor și a muzicii. 

ASSIST logo
Newsletter