Festival de Ziua Copilului: Fundația Umanitară ASSIST Susține Dezvoltarea prin Educație și Joc

Copiii - Speranța și Arhitecții Viitorului

Într-o lume în care predomină agitația cotidiană și numeroase distrageri ale rutinei zilnice, copiii întruchipează adevărata esență a umanității prin prezența lor vioaie.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Copilului, Fundația Umanitară ASSIST profită de ocazie pentru a prețui și a încuraja aceste ființe incredibile care reprezintă cheia viitorului nostru comun. Ei nu sunt doar purtătorii speranțelor și visurilor noastre, ci și arhitecții lumii pe care ne-o dorim cu toții.

Festivalul Copilăriei: O Celebrare a Jocului și Dezvoltării Armonioase

Anul acesta, copiii din comunitatea noastră au fost invitați la EduFortress 2023 - Festivalul Copilăriei, un eveniment dedicat celebrării lor și a copilăriei. Festivalul a fost organizat de Centrul de dezvoltare personală și profesională EduMax și a avut loc în Cetatea de Scaun a Sucevei - o locație încărcată de istorie și povești cu eroi curajoși.

Cu ocazia acestui eveniment marcat de zâmbete și voie bună, ni s-a confirmat cât este de valoroasă joaca în viața copiilor pentru dezvoltarea lor armonioasă. Jocul nu este doar despre distracție; este o componentă esențială a dezvoltării lor holistice. Prin implicarea în diverse acțiuni precum jocuri video, pictură pe față și o varietate de activități educative, copiii s-au teleportat într-o lume a imaginației, punându-și în practică abilitățile cognitive și  dobândind capacități sociale și emoționale vitale.

Supereroi și Aventuri Virtuale: Experiențe Nebănuite la Standul Fundației Umanitare ASSIST

La standul Fundatiei Umanitare ASSIST, cei care ne-au vizitat au fost întâmpinați cu zâmbete, dulciuri, și baloane colorate. În cadrul atelierului de pictură pe față, voluntarii noștri au pregătit cu o mulțime de modele cu supereroi pentru ca cei mici să-l poată alege pe cel preferat.

Cei mai aventuroși, au putut să își testeze curajul și îndemânarea cu ajutorul ochelarilor VR. Realitatea Virtuală le-a permis să intre în pielea personajului favorit și să experimenteze cu super puterile lor.
Pentru a putea păstra amintirea acestei zile, am amenajat un colțisor pentru fotografii, unde copiii au putut face poze lângă un panou cu cei mai populari super eroi și cu diferite propsuri pe aceeași temă.

Festivalul de Ziua Copilului s-a dovedit a fi un proiect productiv, iar noi am fost bucuroși să contribuim la entuziasmul  celor mici, dar și al părinților care i-au însoțit.

Investind în Viitor: Importanța Educației și Bunăstării Copiilor

La Fundația Umanitară ASSIST, recunoaștem importanța educației și bunăstării copiilor, dorind să le asigurăm oportunitatea de a se dezvolta și de a deveni lideri și creatori de schimbări în viitor. Suntem convinși că Ziua Copilului nu este doar o zi destinată distracției și jocurilor, ci și o oportunitate pentru comunitatea noastră de a se uni și de a celebra rolul esențial pe care copiii îl joacă în modelarea societății noastre.

Investind în educația și bunăstarea lor, investim într-un viitor promițător pentru toți.  Dezvoltarea copiilor prin joc este un aspect fundamental, care completează și îmbunătățește experiențele lor educaționale.