Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Un act de generozitate: Campanie de donare de sânge cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

În fiecare an, pe 14 iunie, comunitatea globală sărbătorește Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Este o ocazie specială de a recunoaște și de a celebra generozitatea și curajul donatorilor de sânge din întreaga lume. Această zi este dedicată lor, eroilor care salvează vieți printr-un simplu act altruist. În cadrul acestei zile, campaniile de donare de sânge capătă o semnificație deosebită, promovând importanța donării de sânge și creând o conștientizare crescută în rândul comunităților.

Voluntarii Fundației Umanitare ASSIST se mobilizează în acest sens în fiecare an, unii dintre ei chiar și mai des. Pe lângă actul de donare, încercăm să îi motivăm și pe cei din jur să se alăture acestei campanii, promovând mesajul dar și acținea în sine. Anul acesta, prin dedicarea și altruismul lor, 19 voluntari ai fundației noastre au salvat aproape 60 de vieți prin gestul lor. 

Pentru că multe persoane nu știu exact ce presupune procesul de donare, unul dintre voluntarii fundației a realizat un videoclip în care explică care sunt pașii.  Acesta explică etapele, începând cu principalele condiții pe care trebuie să le îndeplinească orice donar și încheind cu motivele pentru care te încurajăm să devii și tu donator.  

  

Importanța campaniilor de donare de sânge 

Campaniile de donare de sânge reprezintă un pilon fundamental al sistemului medical, contribuind la asigurarea stocurilor constante și suficiente de sânge pentru pacienți. Sângele donat este utilizat în diverse situații medicale critice, inclusiv în timpul intervențiilor chirurgicale complexe, tratamentul bolilor grave și accidentelor grave. Fiecare donator devine un adevărat erou, aducând speranță și șanse de supraviețuire pacienților care se confruntă cu afecțiuni grave. 
Fundația Umanitară ASSIST recunoaște importanța donării de sânge, fapt pentru care organizează în fiecare an campanii de donare și materiale informative despre acest subiect.  

Un act de generozitate și solidaritate 

Donarea de sânge este un act de generozitate și solidaritate cu impact imens asupra vieților celor în nevoie. Fiecare donator înțelege că simplul lor gest poate face diferența între viață și moarte pentru un alt om. Cu toate acestea, doar o mică parte din populație se implică în această activitate vitală. Prin urmare, campaniile de donare de sânge de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge oferă o oportunitate unică de a atrage atenția și de a motiva oamenii să se alăture acestui efort comun de salvare a vieților.  

În fiecare an, Fundația Umanitară ASSIST celebrează această zi organizând campanii de donare la care participă o mare parte din voluntari. Pentru a motiva cât mai multe persoane să ne urmeze inițiativa, dedicam o săptămână promovării materialelor informative referitoare la importanța donării de sânge.  

Un act de donare simplu și sigur:  

Donarea de sânge este un proces simplu și sigur, desfășurat sub supravegherea atentă a personalului medical calificat. Organizatorii campaniilor de donare de sânge asigură respectarea tuturor normelor și protocoalelor pentru a garanta siguranța donatorilor și a pacienților care vor beneficia de sângele donat. Este important ca oamenii să înțeleagă că donarea de sânge nu doar salvează vieți, ci și oferă beneficii personale, cum ar fi un control regulat al stării de sănătate și un sentiment profund de împlinire morală

ASSIST logo
Newsletter