Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Taberele de Vară: Locul Unde Educația și Distracția Se Întâlnesc

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Vara aceasta, o colaborare de succes între Fundația Umanitară ASSIST, școlile locale, ONG-uri și organizații dedicate a adus bucuria de a învăța copiilor din comunitatea noastră. Aceste tabere de vară au fost organizate pentru a oferi elevilor posibilitatea de a experimenta bucuria procesului de învățare, transformând zilele obișnuite de vară în aventuri palpitante pline de cunoștințe și creativitate. 

 

”Copilărie, O Lume de Vis" - Tabăra de Vară Suceava 

Tabăra de Vară "Copilărie, O Lume de Vis" organizată de Școala Gimnazială nr. 1 Suceava s-a încheiat recent, lăsând în urmă amintiri de neuitat. Aproximativ 60 de elevi au participat la o varietate de activități, care au fost posibile datorită donației generoase din partea Fundației Umanitare ASSIST, în valoarea de 12.000 de lei. Astfel, taxa de participare a fiecărui copil a fost redusă cu 150 de lei. 

Tabăra s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile intense, pline de jocuri, dansuri, ateliere de pictură, drumeții, echitație, activități sportive și multe altele. Un moment deosebit a fost atelierul de colaje "Școala Mea de Vis", în care copiii și-au exprimat viziunea despre școala perfectă. Opera de artă colectivă nu numai că a evidențiat visele lor, ci a și cultivat unitatea și prietenia între participanți. 

 

Limbaj de Programare și Abilități Tehnice la Tabăra ”La Marginea Școlii”

Organizația True Health din Suceava a organizat Tabăra de Vară "La Marginea Școlii",o experiență de învățare aventuroasă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani. Participanții au explorat diverse subiecte, inclusiv sănătate, dezvoltare personală, comunicare eficientă, IT, programare și neuroștiință, alături de antreprenori, profesori și specialiști. Săptămâna s-a încheiat cu un spectacol de film în aer liber sub cerul înstelat, lăsându-le inimile pline de bucurie și amintiri prețioase. 

 

Construirea unei Comunități Puternice ”La Marginea Școlii” 

"La Marginea Școlii" a însemnat mai mult decât progres tehnic; a simbolizat un pas semnificativ către dezvoltarea rurală prin colaborare și parteneriat. Participanții s-au conectat cu colegii cu gânduri asemănătoare, au explorat diverse subiecte, și-au câștigat încrederea și au aprins scântei de inovație

 

Orizonturi Luminoase pentru Copiii Defavorizați 

În colaborare cu Asociația EUROACTIV, am organizat o inițiativă specială menită să ajute copiii din medii mai puțin privilegiate din județul nostru. Acești tineri, care provin din diverse circumstanțe dificile și din sistemul de protecție a copilului, s-au alăturat proiectului "Construiește Viitorul Împreună" în cadrul Școlii de Vară. 

Un reprezentant EduMax i-a ajutat pe copii în cadrul atelierelor desfășurate în timpul acestei școli de vară, concentrându-se pe abilitățile viitorului. 

Sesiunea a început cu o activitate de cunoaștere, urmată de un exercițiu de construire a echipei. Pe tema atelierului, s-au discutat concepte precum competență, abilitate, aptitudine și cunoștință. Ulterior, participanții s-au implicat în exerciții de grup axate pe competențele cheie pentru viitoarele profesii. Aceasta le-a permis să exploreze cum se pot adapta la cerințele pieței muncii. Sesiunea s-a încheiat cu un exercițiu de auto-reflecție, în care copiii au explorat competențele care îi definesc cel mai bine și pe cele pe care aspiră să le dobândească. 

Pentru că începutul unui nou an școlar se apropie, la finalul atelierului, Fundația Umanitară ASSIST a surprins 50 de copii cu ghiozdane echipate complet pentru călătoria lor educațională.  

 

Educație și Speranță pentru Copiii Defavorizați 

Cu o misiune nobilă, Fundația Umanitară ASSIST s-a alăturat Asociației EUROACTIV, Asociației EduMax și Fundației FARA în cadrul campaniei "Aducem Copiii la Școală" pe 1 septembrie. 

Peste 100 de ghiozdane echipate cu materiale școlare și dulciuri au ajuns la copiii din medii defavorizate din Preutești și Basarabi, subliniind importanța educației și integrarea acestor tineri în sistemul școlar. În cadrul evenimentului, polițiștii au discutat cu elevii și părinții despre importanța educației în dezvoltarea tinerilor și au promovat mesaje cruciale pentru eliminarea discriminării. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită educației rutiere și responsabilității în utilizarea rețelelor sociale. 

Prin aceste acțiuni, Fundația ASSIST și partenerii săi au contribuit la prevenirea abandonului școlar și a riscurilor sociale asociate, asigurând un viitor mai luminos pentru copiii defavorizați. 

Parteneriatul nostru cu Asociația EUROACTIV în această inițiativă inspiratoare arată dedicarea noastră în închiderea decalajelor educaționale și în cultivarea speranței. Acești copii, prin participarea la proiectul "Construiește Viitorul Împreună," au primit nu doar materiale, ci și încredere în propriul lor potențial. 

Reflectând asupra bucuriei, râsului și dezvlotării care au avut loc în aceste săptămâni trecute, privim cu optimism și entuziasm către viitor.  

ASSIST logo
Newsletter