Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Ansamblul Arcanul: 60 de ani de sărbătoare, susținuți de Fundația Umanitară ASSIST

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

În luna aprilie a acestui an, Asociaţia Cultural Educativă Arcanul-USV, din Suceava, a sărbătorit 60 de ani de activitate artistică. Cu această ocazie au organizat un spectacol aniversar memorabil, iar fundația noastră a avut prilejul de a sponsoriza evenimentul. 

Fundația Umanitară ASSIST se implică activ în promovarea culturii și dezvoltării comunității locale, de aceea am contribuit cu bucurie și entuziasm la organizarea spectacolului aniversar. Am fost în asentimentul publicului numeros și am simțit din plin veselia care a pus stăpânire pe sala devenită neîncăpătoare chiar dinainte de începerea spectacolului. 
 
Ansamblul Studențesc ”Arcanul” a luat naștere odată cu Universitatea ”Ștefan cel Mare”, din Suceava. De la înființare și până în prezent, ansamblul a participat la numeroase festivaluri și competiții naționale la care s-au remarcat prin prezență scenică, coregrafii și interpretări ale unor repertorii populare, adunând un număr impresionant de trofee și distincții. 

De-a lungul timpului, în Ansamblul Studențesc Arcanul – USV mai multe generații de elevi și studenți și-au găsit și dezvoltat vocația și dragostea față de tradiție și folclor. Aceștia au împărtășit cu mândrie frânturi din cultura românească, pe scenele internaționale (Austria, Franța, Cipru, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Turcia, Ucraina, Ungaria) și naționale, mulți dintre ei devenind artiști cunoscuți.  

Spectacolul aniversar în cinstea celor șase decenii de activitate, a reunit pe scenă, timp de 3 ore, aproape 200 de artiști, foști și actuali membri, soliști bucovineni și interpreți cunoscuți și îndragiți, printre care și Margareta Clipa, Călin Brăteanu, Leornard Zamă, Dana Dăncilă, Gelu Cuzic, Liliana Ursachi și multe alte nume cunoscute atât pe plan local cât și național.  

Dorim, pe această cale, să felicităm întregul ansamblu pentru spectacolul de mișcări și acorduri, pentru toată munca și orele dedicate spectacolelor la care au atins inimi, au sădit emoții, au trezit conștiințe sau au aprins scântei ale dragostei de neam și țară. 

Le mulțumim pentru dragostea și pasiunea care îi îndeamnă, în ciuda grijilor și responsabilităților cotidiene, să perpetueze tradiția și folclorul românesc

ASSIST logo
Newsletter