Fundația Umanitară ASSIST îl susține pe Adrian Hânțăscu în Atingerea Excelenței în Robotică

Unul dintre obiectivele Fundației Umanitare ASSIST este de a susține și încuraja performanța și dezvoltarea comunității locale și a membrilor ei. Ne mândrim cu reușitele lor și ne implicăm în evoluția lor de câte ori se ivesc oportunități

Adrian Hânțăscu este una dintre persoanele care prin muncă și perseverență a devenit exemplu pentru tinerii care doresc sa exceleze în ceea ce fac. El este elev la Colegiul de Informatică ”Spiru Haret” din Suceava, cu rezultate incredibile la robotică, pasiune pe care o împarte și cu fratele său. Ambii sunt membri ai Echipei Naționale de Robotică a României - AutoVortex, cel din urmă având rolul de mentor.

Toți cei 21 de colegi de echipa ai lui Adrian sunt elevi cu rezultate excelente, majoritate fiind din București. Drept urmare, toate întâlnirile echipei au loc în capitală iar Adrian face săptămânal naveta Suceava-București pentru a se putea pregăti alături de ceilalti membri.

Deși face parte din echipă doar de un an și jumătate, suceveanul nostru a reușit să adune în palmares, alături de coechipierii săi, mai multe premii la diferite competiții naționale și internaționale. De la începutul anului echipa a fost medaliată în Coreea de Sud, în India la Campionatul Internațional de Robotică - unde au obținut premiul I - și în martie la campionatul național în București.

După aceaste reușite, Adrian și echipa AutoVortex s-au calificat și ne-au reprezentat țara, cu succes, la Campionatul Mondial de Robotică. Scopul acestei competiții este de a atrage și inspira tinerele generații spre știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Campionatul a avut loc în luna aprilie în Houston, Texas, Statele Unite ale Americii adunând un număr impresionant de 190 de echipe din toată lumea. Echipa României s-a facut remarcată și de această dată, întorcându-se acasă cu titlurile de ”Finalist Alliance Award” și ”Control Award”.

Pentru a se putea deplasa la aceasta competiție de mare anvergură, Fundația Umanitară ASSIST l-a susținut pe Adrian cu suma de 2500 de euro.

În luna iunie, echipa AutoVortex a participat la o nouă competiție de robotică în Statele Unite, de aceasta dată în Washington, unde s-au calificat pe locul 6, din 40 de echipe participante.

Aceste rezultate extraordinare sunt dovezi ale multor ore de pregătire, pasiune pentru programare și determinării depuse de Adrian și colegii săi, iar noi suntem mândri că îi putem fi alături pe drumul lui spre succes.

Îi mulțumim că a făcut cunoscut orașul Suceava în industria roboticii și urmărim cu interes evoluția lui la competițiile ce vor urma.