O Nouă Ediție a Simfoniilor de Toamnă susținută de Fundația Umanitară ASSIST

Pe 29 septembrie, într-o seară senină de toamnă, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, am fost martorii unui eveniment muzical impresionant - ”Simfonii de Toamnă”, ajuns acum la a X-a ediție. Cu grija meticuloasă a Clubului Rotary Suceava-Bucovina și susținerea Fundației Umanitare ASSIST, cei prezenți au fost transportați într-o lume a sunetelor și luminilor, având parte de o experiență muzicală și vizuală extraordinară.

Evenimentul a strâns peste 10.000 de spectatori, fascinați de vibrația notelor și spectacolul de lumini. Sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie și îndrumarea maestrului de cor Eduard Dinu, Orchestra Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești a interpretat cu măiestrie o selecție minunată de opere clasice. Artiști cunoscuți și extrem de talentați, precum soprana Mădălina Stan, soprana Maria Miron-Sîrbu, pianista Liana Maureș, contratenorul Cezar Ouatu, baritonul Iordache Basalic au urcat pe scenă, oferind publicului o interpretare de excepție.

Premiul de Excelență în Educație

Unul dintre momentele speciale ale serii a fost înmânarea Premiului de Excelență în Educație domnului prof. Dr. Petru Crăciun, o personalitate remarcabilă. Profesor de astronomie și astrofizică, Inspector Școlar General Adjunct, director științific la Societatea Științifică Cygnus – Centru UNESCO și profesor coordonator al Taberei Naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică „Marin Dacian Bica” la Voroneț. Domnul Crăciun a fost omagiat pentru devotamentul său incontestabil față de educație și pentru impactul său semnificativ în rândul elevilor.

Ceea ce îl face pe cu adevărat special este nu doar palmaresul său impresionant de premii, ci și modestia exemplară cu care împărtășește cunoștințele sale. Prin munca sa tenace și pasiunea inepuizabilă pentru astronomie și astrofizică, el reușește să inspire generațiile viitoare să exploreze misterul și frumusețea acestor domenii fascinante.

În seara evenimentului domnul profesor se afla în Grecia, participând la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, unde elevii săi au fost premiați. Așadar, președintele Fundației Umanitare ASSIST, Andrei Cioban, a înmânat trofeul și cecul în valoare de 5.000 RON soției sale, doamna profesor de matematică Geta Crăciun.

Vizibil emoționat, președintele Fundației Umanitare ASSIST a adresat publicului câteva cuvinte despre importanța educației și contribuția domnului profesor:

” Educația reprezintă una dintre cele mai prețioase resurse pe care le avem, iar procesul de învățare continuă este singurul mod de a ne asigura că rămânem adaptați la o lume într-o perpetua schimbare. Așadar, suntem aici pentru a decerna premiul de Excelență în Educație unei personalități ale cărei realizări sunt cu adevărat remarcabile. Domnul profesor Petru Crăciun, pe care îl onorăm astăzi, este un exemplu viu al capacității umane de a învăța, de a se dezvolta și de a excela.”

Aplauzele călduroase ale publicului au fost o mărturie a recunoștinței noastre pentru contribuția sa inestimabilă.

Spectacol de drone, în premieră la Suceava

O altă surpriză oferită de Fundația Umanitară ASSIST care a încântat audiența a fost spectacolul de drone.  În premieră, cerul senin al Sucevei a fost luminat  de un spectacol uimitor de drone, care pe parcursul reprezentației au înfățișat diferite forme. Astfel, spectatorii au putut urmări o partitură muzicală, o vioară cu arcuș, o balerină, numele organizatorilor (Rotary, ASSIST) și altele elemente în temă cu evenimentul.

Această seară a fost o celebrare a muzicii, artei și, mai presus de toate, a angajamentului și pasiunii față de educație. A fost o oportunitate de a omagia nu doar talentele muzicale, ci și devotamentul față de învățare, care luminează calea către cunoaștere.

Evenimentul nu a fost doar un spectacol, ci o poveste care ne-a reunit comunitatea și ne inspiră să continuăm munca pe care o depunem pentru susținerea educației, culturii, artei și dezvoltării

Suntem recunoscători pentru numărul impresionant de persoane care au fost prezente și ne bucurăm că am contribuit la succesul unei seri momorabile.