Fundația Umanitară ASSIST a sărbătorit Ziua Culturii Naționale în Bucovina

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită în acest an cu o serie de evenimente unice, susținute de Fundația Umanitară ASSIST, în colaborare cu diverse instituții din Rădăuți și împrejurimi. Proiectul "Spirit, Sunet și Culoare - SiRaVis 2024" a reprezentat și un omagiu adus poetului național Mihai Eminescu, prin intermediul unui dialog interdisciplinar între poezie, muzică și artă vizuală.

În perioada 15-16 ianuarie, au avut loc cinci evenimente distincte cu intrare gratuită, care au atras un public numeros și divers. De la recitaluri de poezie și concerte muzicale la expoziții de ceramică și discuții culturale, programul a oferit o experiență memorabilă tuturor celor peste patru sute de participanți.

Evenimentele desfășurate în cadrul proiectului au fost:

• Singurătate”, 15 ianuarie 2024 - Casa de Cultură „Sf. Ioan Gură de Aur” Horodnic de Sus
  • Oglinzi. Colibaba – Magopăț”, 15 ianuarie 2024 - Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” Rădăuți
  • EminEnEscu”, 15 ianuarie 2024  – Căminul Cultural Voitinel
  • Vis”, 16 ianuarie 2024 - Campus Școlar Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus
  • O, rămâi”, 16 ianuarie 2024 - Casa de Cultură Rădăuți

Fundația Umanitară ASSIST are un rol important în comunitatea locală din punct de vedere cultural, educațional și social. Cu ajutorul donatorilor, partenerilor și voluntarilor, organizăm evenimente pentru întreaga comunitate suceveană și oferim ajutor celor aflați în nevoie.

Fundația Umanitară ASSIST se implică activ în promovarea culturii și oferă sprijin constant artiștilor din comunitatea locală. Unul dintre cele mai importante proiecte culturale în care ne-am implicat a fost restaurarea și înnobilarea cu o ramă tip Grigorescu a faimoasei picturi “Păstorița”. Astfel, prin evenimente precum "Spirit, Sunet și Culoare", contribuim la valorificarea patrimoniului cultural românesc.

Viitorul comunității noastre depinde de fiecare dintre noi. Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Umanitară ASSIST și contribuie la dezvoltarea comunității din Suceava.

Redirecționează 3,5%