Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Tu știi să acorzi primul ajutor în caz de urgență medicală?

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST, în colaborare cu ISU Bucovina Suceava, a organizat un curs de prim ajutor pentru a oferi angajaților ASSIST Software cunoștințele și abilitățile necesare pentru a interveni eficient în situații critice.

Cursul a cuprins instrucțiuni detaliate oferite de echipajul și voluntarii SMURD, care au explicat primii pași în stabilizarea victimelor în diverse circumstanțe. Participanții au aflat cum să execute corect masajul cardiac, manevra Heimlich și au practicat pe manechine speciale.

De ce este important să cunoaștem noțiunile de prim ajutor?

  • Pentru a salva vieți. Intervenția promptă și corectă poate face diferența dintre viață și moarte.
  • Pentru a reduce riscul de complicații. Acordarea primului ajutor poate preveni agravarea stării victimei.
  • Pentru a oferi sprijin moral. Prezența și atenția acordată victimei pot avea un impact pozitiv semnificativ din punct de vedere psihologic.

 

Ce putem învățat la un astfel de curs?

  • Cum să recunoaștem o situație de urgență medicală.
  • Cum să ne asigurăm propria siguranță și a victimei.
  • Cum să evaluăm starea victimei.
  • Cum să efectuăm resuscitarea cardiopulmonară (RCP). RCP este o manevră esențială pentru menținerea circulației sângelui și a oxigenului către creier și alte organe vitale până la sosirea ambulanței. Este important să începem RCP imediat după constatarea opririi cardiace și să continuăm până când victima își reia respirația sau sosesc echipaje medicale specializate.
  • Cum să efectuăm manevra Heimlich. Această manevră este utilizată pentru a debloca căile respiratorii în caz de sufocare provocată de un obiect străin.

Importanța cursurilor de prim ajutor 

Cunoștințele de prim ajutor sunt esențiale nu doar pentru angajații din domeniul medical, ci pentru toți oamenii. Indiferent de profesie sau vârstă, oricine poate fi pus în situația de a acorda primul ajutor unei persoane aflate în dificultate. 


Entuziasm și implicare activă la cursul de prim ajutor 

Cursul de prim ajutor organizat de Fundația Umanitară ASSIST în colaborare cu ISU Bucovina Suceava a fost marcat de entuziasmul și implicarea activă a participanților. Dorința de a dobândi cunoștințe și abilități esențiale pentru salvarea de vieți s-a manifestat prin curiozitatea  celor prezenți, care au adresat numeroase întrebări și au participat cu interes la partea practică a cursului.

Aplicarea manevrelor învățate pe manechine a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru consolidarea cunoștințelor teoretice și pentru a dobândi încrederea necesară în abordarea situațiilor de urgență medicală. Participanții au demonstrat o implicare activă și o dorință reală de a învăța cum să acționeze eficient pentru a salva vieți.

Fundația Umanitară ASSIST încurajează participarea la cursuri de prim ajutor, atât în cadrul companiilor, cât și la nivel individual. Investiția în educarea populației în acest domeniu poate salva vieți și poate contribui la o societate mai sigură și mai responsabilă.

Pe lângă beneficiile individuale, cursurile de prim ajutor pot aduce un plus de valoare și companiilor. Angajații instruiți în acordarea primului ajutor pot contribui la crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru toți și pot gestiona mai eficient eventualele urgențe medicale care pot apărea. 

 

Fundația Umanitară ASSIST investește în siguranța comunității

Fundația Umanitară ASSIST consideră că educația în domeniul primului ajutor reprezintă o investiție vitală în siguranța și bunăstarea comunității. Mai mult decât atât, la începutul anului, am donat 3 seturi de manechine CPR către ISU Suceava, achiziționate cu fondurile strânse în cadrul concertului caritabil de Crăciun de anul trecut.

Prin această acțiune generoasă, manechinele vor contribui la perfecționarea abilităților atât ale voluntarilor, cât și ale paramedicilor, asigurând o intervenție promptă și calificată în situații de urgență medicală. Mai mult decât atât, donația va facilita organizarea de cursuri de prim ajutor în școli, pregătind generațiile viitoare pentru a acționa responsabil în caz de nevoie.

ASSIST logo
Newsletter