Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST a donat trei manechine CPR și trei brațe multivenoase de injecție către ISU Suceava

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST a finalizat cu succes proiectul demarat în luna decembrie a anului trecut, de dotare a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava cu echipamente de instruire a paramedicilor. Donația are o valoare totală de 58.000 de lei și constă în trei manechine de resuscitare cardiopulmonară și trei brațe multivenoase pentru injecții. Aceste echipamente sunt reprezentări realiste ale zonelor de acțiune din corpul uman și oferă paramedicilor și voluntarilor oportunitatea de practica tehnicile de acordare a primului ajutor într-un mod cât mai precis.  

Acest proiect a fost posibil datorită sprijinului a peste 300 de membri din comunitatea locală, care au contribuit la strângerea noastră de fonduri demarată în cadrul Concertului Caritabil de Crăciun. În seara evenimentului am reușit să adunăm 18.087 de lei, iar ASSIST Software a donat valoare dublată a acestor contribuții din partea publicului. Necesarul de 58.000 de lei a fost completat ulterior cu 1.500 de lei din partea NOVAOPTIC și de donațiile online. 

Echipamentele donate vor fi distribuite către subunitățile pompierilor militari din Suceava, Rădăuți și Vatra Dornei, asigurând o creștere în ceea ce privește nivelul de pregătire al salvatorilor din întreg județul. Prin intermediul acestor manechine și brațe de injecție, paramedicii își vor putea perfecționa tehnicile esențiale de prim ajutor, precum compresiile toracice corecte și administrarea tratamentelor intravenoase, gestionând astfel cu ușurință orice urgență medicală. 

 

Mai mult decât atât, manechinele de resuscitare cardiopulmonară vor ajunge și în școli. Fundația Umanitară ASSIST a facilitat un protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean și ISU Suceava pentru organizarea unor cursuri de prim ajutor pentru elevi. Scopul acestor sesiuni de instruire este pregătirea tinerilor în eventuale situații critice și formarea unor viitori salvatori de vieți. 
Manechinele CPR și brațele multivenoase de injecție au intrat în dotarea ISU Suceava pe data de 17 aprilie. La momentul predării echipamentelor au fost prezenți 8 dintre voluntarii noștri, alături de prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct si prof. Ursulean Dumitru, inspector școlar pentru disciplinele tehnice. 

Fundația Umanitară ASSIST este mândră să fi contribuit la îmbunătățirea pregătirii paramedicilor din județul Suceava prin această donație de echipamente esențiale. 

Suntem recunoscători comunității locale pentru sprijinul acordat proiectului nostru și ne angajăm să continuăm să susținem eforturile de salvare a vieților prin programe și inițiative similare. 

ASSIST logo
Newsletter