Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST a susținut Conferința pentru Educație Timpurie

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Pe 29 octombrie, Fundația Umanitară ASSIST a susținut evenimentul “Conferința pentru Educație Timpurie”, organizat la Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava. La această ediție au luat parte educatori din învățământul preșcolar și primar din tot județul. Tema acestei ediții a fost ”Educația Vine din Inimă” și s-a concentrat pe importanța valorilor umane precum empatia, compasiunea, încrederea, curajul și umanitatea în procesul de învățare. Educația depășește aspectul cognitiv și trebuie să asigure o dezvoltare completă și holistică a copiilor, bazată pe conectivitatea dintre minte, trup și spirit. 

Acest tip de abordare reprezintă viitorul educației, prin dezvoltarea armonioasă a personalității copilului, ca viitor adult responsabil pentru propria persoană, relațiile cu ceilalți și cu lumea care îl înconjoară. Prin susținerea evenimentelor de acest fel, Fundația Umanitară ASSIST își consolidează misiunea de a construi o societate mai dezvoltată și educată. Cadrele didactice din învățământul preșcolar și primar au avut șansa de a participa gratuit la această activitate. 

Traineri internaționali cu experiență, prezenți la Suceava 

Conferința de Educație Timpurie aduce anual în România experți internaționali în educație timpurie. Ei prezintă concepte noi și abordează subiecte esențiale pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar din România la cele mai performante modele internaționale. 

  • Printre invitații de seamă ai conferinței s-s aflat Pamela Mundy, consultant, speaker, autor reputat în domeniul educației timpurii. Pamela este una dintre personalitățile internaționale cele mai respectate în ceea ce privește leadership-ul și dezvoltarea profesională pentru primii ani. 
  • De asemenea, la Conferința pentru Educație Timpurie a fost prezentă și Shonette Bason-Wood, trainer internațional, educator și mamă a șase copii. 
  • Nu în ultimul rând, ne-am bucurat și de prezența lui Stuart Stotts. El este un autor, muzician și formator educațional care a lucrat în școli din întreaga lume, încurajând creativitatea elevilor și profesorilor. 

Conferința pentru Educație Timpurie, un proiect devenit tradiție în România 

Aflată la a 8-a ediție, Conferința de Educație Timpurie este o inițiativă a Fundației Acorns, prin FIRST7, Centrul de training pentru părinți și educatori. Scopul acestei acțiuni este de a oferi personalului din educație soluții practice de predare, adaptate nevoilor actuale ale copiilor. Acest eveniment a fost organizat la Suceava de Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională Edu Max. Împreună, am reușit să oferim șansa educatorilor, învățătorilor și profesorilor din învățământul primar de a-și dezvolta abilitățile, empatia și creativitatea. 

Fundația Umanitară ASSIST susține educația. Vrei să contribui și tu la dezvoltarea sistemului educațional din comunitatea locală? 

ASSIST logo
Newsletter