Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST a sponsorizat două competiții școlare desfășurate în Suceava

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST este un partener de încredere al comunității sucevene în acțiuni menite să promoveze educația și să susțină performanțele elevilor. De-a lungul activității noastre, ne-am concentrat acțiunile caritabile în domeniul educației. Am susținut elevi cu rezultate deosebite, am pictat pereții interiori ai școlilor, am dotat sălile de clasă cu echipamente moderne și chiar am premiat profesori remarcabili. 

O altă oportunitate inedită de a încuraja excelența în educație pe plan local și național este sponsorizarea olimpiadelor și concursurilor școlare. Drept urmare, recent am ales să ne implicăm activ în evenimente importante precum Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română și Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”.


Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română 

În perioada 24 – 28 aprilie, Suceava a fost gazda ediției din acest an a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română. Evenimentul a adunat 276 de elevi de liceu, și 44 de profesori din toate colțurile țării. De-a lungul celor 5 zile de competiție, elevii și-au demonstrat cunoștințele de gramatică, literatură, vocabular și compoziție într-un cadru competitiv, menit să le stimuleze creativitatea.  

Fundația Umanitară ASSIST s-a alăturat acestui eveniment în calitate de sponsor, contribuind cu suma de 2000 de lei. Aceste fonduri au fost utilizate pentru acoperirea unei părți din cheltuielile cazării elevilor care au venit din alte județe ale țării.


Concursul Național de Informatică "Urmașii lui Moisil" 

Tot în primăvara acestui an, mai exact în perioada 29 – 31 martie 2024, la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava a avut loc Concursul Național de Informatică “Urmașii lui Moisil”. Concursul, inițiat tocmai din 2001, a reunit anul acesta 114 pasionați de tehnologie și IT din țară, iar 55 dintre ei chiar au venit la Suceava.  

Fundația Umanitară ASSIST a fost sponsor, contribuind din nou cu 2000 de lei la cheltuielile aferente cazării și oferind pachete de participare pentru toți elevii înscriși în competiție. În plus, am pregătit și un premiu special pentru fiecare câștigător, în semn de apreciere pentru efortul depus. 


Oportunități și resurse pentru comunitatea locală

Educația rămâne unul dintre principalele puncte de interes ale Fundației Umanitare ASSIST. Prin intermediul campaniilor și acțiunilor noastre caritabile, ne dorim să oferim acces la informații și oportunități unui număr cât mai mare de elevi din județ. Astfel, ne propunem să dezvoltăm armonios comunitatea locală și să creștem calitatea vieții atât în comunitățile rurale din Suceava, cât și în orașe. Alătură-te și tu!
 

Donează

ASSIST logo
Newsletter