Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Caravana Educațională revine la Udești pentru a-i învăța pe elevi secretele unui stil de viață sănătos

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Continuând succesul primei ediții axate pe sănătate orală, Caravana Educațională "Sănătate în Mișcare" a Fundației Umanitare ASSIST a revenit la Școala Gimnazială "Acad. H. Mihăescu" din Udești în luna aprilie, odată cu Săptămâna Verde!

Această ediție extinsă a caravanei a adoptat o perspectivă mai cuprinzătoare, colaborând cu organizații de renume pentru a livra workshop-uri interactive pe o gamă mai largă de subiecte legate de sănătate pentru peste 600 de elevi din comuna Udești. Recunoscând importanța bunăstării generale, caravana și-a extins atenția dincolo de sănătatea fizică, pentru a cuprinde și starea de bine emoțională și abilitățile practice de viață

Învățarea interactivă îi responsabilizează pe tineri

Voluntarii de la Asociația True Health i-au ajutat pe elevi să facă legătura dintre o alimentație sănătoasă și starea de bine emoțională, consolidând astfel fundația pusă în prima etapă a caravanei. Elevii au participat activ, iar unul dintre ei a împărtășit cu entuziasm: "Atelierul m-a ajutat să înțeleg diferența dintre depresie și anxietate. Am învățat că furia este o emoție normală pe care o experimentăm cu toții câteodată!"

Echipa Clinicii Oftalmologice Novaoptic a furnizat informații valoroase despre îngrijirea ochilor și prevenirea problemelor oculare, asigurând o abordare holistică a educației pentru sănătate. Gabriela Bodnari, inginer optometrist la clinică a declarat cu surprindere: "Am fost impresionată de cunoștințele lor despre sănătatea ochilor! Acest lucru arată că înțeleg cât este important să limiteze timpul în fața ecranelor și să petreacă mai mult timp în aer liber." 

Dr. Ana Cajvan, medic pediatru, a cuprins sfera igienei de bază. Prezentarea ei i-a învățat pe elevi să își asume responsabilitatea pentru sănătatea lor. Aceasta a subliniat importanța practicilor de igienă personală și a tehnicilor de prevenire a bolilor, învățându-i totodată cum să oprească răspândirea germenilor.

În cele din urmă, voluntarii SMURD de la ISU Bucovina Suceava i-au învățat pe elevi tehnici esențiale de prim ajutor prin intermediul unor sesiuni practice. Copiii au avut ocazia să vadă și să practice manevrele de resuscitare cardiopulmonară (CPR) pe manechine, precum și să învețe manevra Heimlich sub supravegherea personalului medical calificat. Această experiență practică îi pregătește să reacționeze eficient în situații de urgență.

Manechinele au fost donate anterior de Fundația Umanitară ASSIST către ISU Bucovina Suceava. Acest gest generos subliniază impactul pozitiv al muncii Fundației, demonstrând cum faptele bune se întorc în comunitate. Elevii primesc astfel șansa de a învăța tehnici de prim ajutor care le-ar putea salva viețile celor din jur. 

 

Colaborarea creează un impact de durată

Succesul acestei acțiuni extinse nu ar fi fost posibil fără contribuțiile valoroase ale următorilor parteneri:

  • Asociația True Health
  • Clinica Medicală Novaoptic
  • Dr. Ana Cajvan, medic pediatru
  • ISU Bucovina Suceava - SMURD

Împreună, aceștia au creat o experiență de învățare bogată și captivantă pentru elevii din Udești, oferindu-le posibilitatea de a face alegeri informate și de a cultiva un stil de viață sănătos.

Fundația Umanitară ASSIST își menține angajamentul de a promova educația pentru sănătate și obiceiurile de viață sănătoase în rândul copiilor și tinerilor din zonele rurale ale județului Suceava.    

Urmăriți-ne pentru a fi la curent cu eforturile noastre continue de a ajuta, încuraja și susține generațiile tinere!   

ASSIST logo
Newsletter