Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST a lansat Caravana Educațională "Sănătate în Mișcare"

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Educația pentru sănătate este un aspect esențial pentru tineri, contribuind la formarea unor obiceiuri benefice pentru un stil de viață sănătos. Din păcate, accesul la informații și resurse de calitate poate fi limitat, mai ales în unele zone rurale. Prin intermediul Caravanei Educaționale "Sănătate în Mișcare", Fundația Umanitară ASSIST dorește să ofere tinerilor instrumentele necesare pentru a lua decizii informate cu privire la propriul stil de viață. Voluntarii noștri își doresc ca prin această campanie să ajungă în cât mai multe școli din județul Suceava, pentru a organiza workshop-uri și prezentări pe teme legate de alimentație, igienă și alte aspecte importante.

Prima deplasare a caravanei „Sănătate în Mișcare” a abordat o temă foarte importantă pentru copii: sănătatea orală. Conform unui raport recent al Alianței pentru Un Viitor fără Carii, peste 40% dintre copiii din mediul rural suferă de carii netratate până la vârsta de 12 ani. Aceste statistici alarmante subliniază nevoia de programe educaționale, care să reducă impactul cauzat de lipsa informațiilor și a accesului la îngrijire stomatologică. Momentul vizitei noastre a coincis cu Ziua Mondială a Sănătății Orale, fiind o ocazie perfectă pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la igiena dentară corectă. Peste 663 de elevi din comuna Udești au participat la prezentările susținute de voluntarii noștri în șapte școli.

O echipă de 10 studenți la Tehnică Dentară, alături de medicul stomatolog Iulian Tiniuc și-au dedicat timpul pentru a oferi celor mici informațiile de care au nevoie.

Quote

Am mers la copiii din școala primară cât și gimnazială și le-am prezentat pașii corecti prin care aceștia își pot spăla dinții pentru a preveni cariile dentare și alte probleme la nivelul cavității bucale.

Stilul interactiv workshop-urilor și  prezentărilor a încurajat participarea activă a elevilor, asigurând o înțelegere mai profundă a acestor practici. Alături de ei, am explorat diverse aspecte ale sănătății orale:

  • Tehnici corecte de periaj și menținerea unui zâmbet sănătos: Voluntarii noștri au arătat care sunt pașii pentru un periaj corect pentru menținerea unei igiene orale optime.
  • Importanța fluorului din pasta de dinți: Echipa a explicat cum fluorul din pasta de dinți întărește smalțul dinților și îi protejează împotriva cariilor.
  • Alegeri alimentare corecte pentru dinți sănătoși: Elevii descoperit modul în care alimentația le afectează sănătatea dentară, înțelegând avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de alimente.

Caravana Educațională „Sănătate în Mișcare” nu se oprește aici. Voluntarii noștri își vor continua călătoria, abordând diverse teme legate de sănătate în diferite comunități rurale din județul Suceava.

Fundația Umanitară ASSIST susține educația pentru sănătate

Fundația Umanitară ASSIST își propune să aducă o schimbare pozitivă în comunitatea din Suceava prin educație, cultură, sănătate și ajutor umanitar. Ne dorim săoferim tinerilor oportunitățile și resursele de care au nevoie pentru un viitor mai bun.

Caravana educațională „Sănătate în Mișcare” este un program educațional demarat Fundația Umanitare ASSIST care are ca scop promovarea sănătății și bunăstării în comunitatea locală. În cadrul următoarelor noastre vizite, vom continua să abordăm o gamă variată de teme legate de sănătate, cu scopul de a oferi informații valoroase copiilor din zonele rurale ale județului Suceava. Alături de noi se vor alătura numeroși voluntari și experți pentru a ne asigura că elevii dobândesc cunoștințele și abilitățile necesare pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la sănătatea lor.

ASSIST logo
Newsletter