Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Sprijin umanitar pentru refugiații din Ucraina

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

În situații de criză umanitară, considerăm că trebuie să dăm dovadă de calm și compasiune.

Fundația Umanitară ASSIST înțelege că avem puterea de a ajuta mii de refugiați ucraineni prin acțiuni diverse. Bunurile donate de noi până în acest moment includ produse esențiale, mâncare, haine, medicamente și produse pentru copii. Mai mult, am oferit locuri de cazare și autobuze pentru a ajuta mame singure să ajungă la familiile lor din alte județe ale țării.

Quote

Sunt impresionat cum imposibilul devine posibil atunci cand există empatie și compasiune.”

Calendarul faptelor bune:

28.04.2022

Cu ajutorul voluntarilor și donatorilor, Fundația Umanitară ASSIST a reușit să ofere peste 20 de pachete de haine, lenjerii de pat, produse sanitare și dulciuri către magazinul pentru refugiați deschis la Planetariul și Observatorul Astronomic din Suceava .

Magazinul oferă ajutoare și donații pentru cele peste 70 de familii de refugiați care îl vizitează zilnic.

Persoanele care au nevoie de sprijin pot alege câte 10 produse/zi complet gratuit , doar pe baza unui act de identitate care le dovedește domiciliul în Ucraina.

Fundația Umanitară ASSIST sprijină astfel de acțiuni și te invită și pe tine să donezi.

5.04.2022 

Fundația Umanitară ASSIST înțelege că educația este importantă pentru comunitate. 

Cu ajutorul tău, am ajuns și la Iulia. Fata stă la centrul pentru refugiați din Ilișești și ne spune o poveste despre perseverență. Chiar dacă o complicație apărută în urma unei operații a lăsat-o cu un handicap, ea vrea să învețe în continuare. 

Voluntarii centrului pentru refugiați i-au amenajat un birou unde Iulia învață limba engleză și română. 

Am mers la Iulia cu medicamente și cărțile de limbă engleză care îi lipseau pentru a-și continua studiile. 

 

30.03.2022 

Fundația Umanitară ASSIST a ajuns și la un centru de refugiați din cartierul Zamca. Acolo, aproximativ 𝟴𝟬 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲 aveau nevoie de noi. 

Deoarece printre refugiați se află atât adulți cât și copii, am adus scutece, mâncare și lapte pentru bebeluși, dulciuri și apă plată, urmând ca astăzi să suplimentăm donația noastră cu produse alimentare

22.03.2022 

Fundația Umanitară ASSIST s-a întâlnit cu 26 de persoane care locuiesc momentan într-un sediu de firmă din Suceava. Clădirea a fost transformată în centru de refugiați și a găzduit, în trecut, familii care se aflau în tranzit în România. Însă, există momentan și familii care și-au exprimat dorința să se stabilească în județul Suceava, cel puțin temporar. 

Voluntarii noștri au ajuns la centru cu produse de igienă personală, lactate, fructe și alte produse alimentare și nealimentare. 

În schimb, am primit desene în culori vesele și mesaje de mulțumire

 

18.03.2022 

Am fost la Ilișești, unde un after-school a fost transformat în centru de refugiați. Centrul dispune de 25 de locuri de cazare, iar până la noapte se vor ocupa toate cele momentan vacante. 

Pentru centrul de refugiați din Ilișești am cumpărat produse alimentare pentru adulți și copii (conserve, fructe, cereale, produse lactate), lenjerie de pat, produse sanitare și o ladă frigorifică de capacitate mare. 

 

15.03.2022 

Fundația Umanitară ASSIST a răspuns solicitării venite de la Asociația Donează - Gura Humorului. Împreună am vizitat centrul de refugiați de la Mănăstirea Humorului, unde întreaga comunitate s-a mobilizat pentru a ajuta mamele și copiii veniți din Ucraina. 

Centrul de la Mănăstirea Humorului a fost punct de tranzit pentru mai bine de 3.000 de refugiați ucraineni în drumul lor către alte orașe ale României sau din Europa, iar, momentan, acolo se mai adăpostesc 315 persoane

Noi le-am venit în ajutor cu diverse produse de curățenie, care se fie folosite pentru a igieniza spațiul. 

14.03.2022 

Fundația Umanitară ASSIST a vizitat Centrul de refugiați din Cândești, o comună de graniță aflată la 15 km distanță de vama Siret. 

Centrul de refugiați a fost deschis în Căminul Cultural al comunei și dispune de o capacitate de aproximativ 50-60 locuri. Ca alternativă la corturile încălzite de pe stadionul Siret, pompierii au redirecționat familiile și grupurile de persoane să poposească la Cândești în tranzitul lor către alte orașe sau țări. 

Centrul de refugiați ne-a cerut ajutorul în a achiziționa produse de curățat și lenjerie de schimb pentru a se putea asigura igienizarea paturilor și a spațiului. 

7.03.2022 

Am răspuns solicitării unui restaurant sucevean care și-a pus la dispoziție locația pentru refugiați. 

O echipă de voluntari de la Fundația Umanitară ASSIST a mers la ei cu donații sub formă de baxuri de apă și produse de igienă. 

 

6.03.2022 

Din cauza temperaturilor scăzute din județul Suceava, Fundația Umanitară ASSIST a livrat 5 încălzitoare la Siret, pentru a echipa corturile neîncălzite de la Vama Siret

5.03.2022 

Fundația Umanitară ASSIST a lansat o platformă pentru a facilita donarea de fonduri menite să ajute refugiații din Ucraina. Acum e ușor și rapid să susții cauzele noastre. 

Donațiile pot fi făcute online, prin card bancar sau PayPal

Fundația Umanitară ASSIST este în continuă creștere. Fii alături de noi în dezvoltarea unei societăți mai bune, prin promovarea și susținerea păcii, educației, culturii și performanței științifice

 

4.03.2022 

Voluntarii de la Fundația Umanitară ASSIST ne aduc mereu la cunoștință cazuri excepționale. O firmă suceveană și-a transformat, peste noapte, clădirea de birouri într-un centru pentru refugiați, iar acum se adăpostesc acolo 54 de persoane, printre care mai mulți copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 10 ani. 

Noi am decis să ne alăturăm acestei cauze și am cumpărat scutece, mâncare pentru bebeluși, produse de igienă, fructe și alte alimente pentru toate mamele și copiii de acolo.

2.03.2022 

Voluntarii noștri au fost alături de refugiații din Ucraina, oferindu-le suport încă de la graniță. Ne-am alăturat eforturilor masive ale comunității, mergând în Vama Siret, precum și la sala de sport din Milișăuți, acolo unde s-au refugiat sute de studenți indieni care urmau cursurile în Ucraina. 

Am oferit în dar gândurile noastre de încurajare, dar și produse alimentare și de igienă, apă, pături și saci de dormit, transport pe teritoriul României pentru familii cu copii și cazare. 

ASSIST logo
Newsletter