Sprijin și Speranță pentru membri ai comunității locale

Într-o lume în care generozitatea și compasiunea nu își mai găsesc locul din cauza vitezei și a grijilor cotidiene, Fundația Umanitară ASSIST își dorește să încurajeze bunătatea, generozitatea și unitatea. Prin implicarea în mod activ în campanii caritabile, sau în actiuni ce susțin dezvoltarea educației, culturii și artei și a sistemului sanitar, ne dorim să devenim promotori ai altruismului. Credem cu tărie că aceste valori stau la baza dezvoltării unei comunități unite și a unei societăți prospere.

Sprijin pentru tratamente vitale

Într-un act de susținere, Fundația Umanitară ASSIST a contribuit cu suma de 5000 de RON la tratamentul medical vital al Corinei Cîmpan, medic endocrinolog rezident, originară din Suceava.
Diagnosticată cu o tumoare cerebrală de gradul 4, numita Schwanom vestibular, Corina se confruntă cu o luptă grea pentru viața sa. Pentru a sprijini această mămică devotată a doi copilași mici, în vârstă de 2 ani și de 4 luni,  fundația a oferit sprijin financiar pentru operația esențială în procesul de vindecare. O intervenție complexă, dar necesară, care trebuie efectuată într-un centru specializat, și care solicită resurse financiare substanțiale.
Costul acesteia este de 42 000 RON, la care se adaugă costuri suplimentare preoperatorii și postoperatorii, care se ridică la aproximativ 75 000 RON, la care se adaugă cheltuieli de deplasare și cazare pentru familia sa, consumabile și produse farmaceutice.

Un alt caz în care ne-am oferit sprijinul este cel al lui Ionuț Stavnic, un tânăr sucevean diagnosticat recent cu cancer de colon, cu metastaze în plămâni și ficat. În prezent, Ionuț urmează ședințe de chimioterapie la Clinica Rudolfinerhouse din Viena, iar costurile tratamentului se ridică la suma considerabilă de 36.000 EUR
Întrucât resursele familiei sunt epuizate, Fundația Umanitară ASSIST I-a oferit suma de 20.000 RON pentru a putea continua tratamentul atât de important pentru vindecarea sa.

Cel mai recent caz susținut de Fundația Umanitară ASSIST este cel al Dianei Ențuc, o tănără de 21 de ani care se confruntă cu o o problemă de sănătate ce o impiedică să se bucure de activitățile specifice vârstei ei.
Diana se confruntă cu o malformație arterio-venoasă gravă în sinusul maxilar drept, necesitând o intervenție chirurgicală complexă pentru a-i reda o viață normală și a elimina riscurile și durerile asociate. Cu determinare și curaj, a ajuns la Clinica Anadolu din Turcia pentru tratament.
Fundația noastră i-a oferit Dianei un sprijin financiar în valoare de 10.000 RON care sa o ajute în procesul de vindecare.

Izabela, o tânără de 17 ani din Suceava, a primit un diagnostic crunt în luna noiembrie a anului trecut: leucemie acută mielonocitară. Lupta cu această boală a dus-o la Cluj, unde a primit îngrijire medicală, dar speranța la o viață normală vine sub forma unui transplant de măduvă, ce va avea loc în Turcia. Costul intervenției, de aproximativ 80.000 EUR, a fost acoperit de o personalitate generoasă din Italia, dar familia Isabelei are nevoie în continuare de sprijin pentru a face față cheltuielilor de îngrijire post-operatorie.

Cazarea pentru câteva săptămâni în apropierea spitalului din Turcia, precum și materialele medicale necesare, reprezintă o povară financiară semnificativă pentru familia Isabelei. Fundația Umanitară ASSIST a răspuns solicitării lor, oferind un sprijin financiar de 10.000 RON.

Donează

Sprijin pentru tinerii talentați

Unul din principalele obiective ale fundației este să susțină educația și dezvoltarea, atât a comunității, cât și a membrilor ei.  Cazul Karlei Mihai, o tânără remarcabilă, absolventă a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava ne-a atras atenția. Karla a obținut nota 10 la proba de informatică în cadrul examenului de Bacalaureat, având, în final, media 9.40. Pe lângă interesul față de calculatoare, ea este pasionată de artele marțiale si se implică în acțiuni de voluntariat în zona de incluziune socială. A fost acceptată la prestigioasa școală de informatică BCS (School of Computer Science BCS), la Universitatea din Glasgow. Taxa anuala de școlarizare este de 54 000 RON la care se adaugă 32 000 RON taxa de cămin, sume pe care Karla nu și le permite. Deși există programe de finanțare pentru studii, ea nu a mai putut aplica în momentul în care a aflat că a fost admisă.

Fundația a venit în sprijinul ei cu suma de 10 000 RON, pentru ca ea să își poată îndeplini visul de a studia la această universitate de prestigiu. Suntem siguri că prin calitățile sale, va reuși să-I impresioneze și pe cei de acolo, așa cum a impresionat și comunitatea din care face parte.

Aceste donații sunt dovezi ale angajamentului nostru față de comunitate și membrii acesteia. Fundația Umanitară ASSIST rămâne dedicată sprijinirii și transformării vieților oamenilor în momente critice și în îndeplinirea aspirațiilor lor pentru un viitor mai bun.

Ne bucurăm să facem parte din aceste povești de curaj și speranță și invităm toți cei interesați să se alăture eforturilor noastre în sprijinirea comunității și a celor care au nevoie de ajutorul nostru.

Redirecționează 3,5%