Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST transformă Școala Gimnazială Fântânele într-un spațiu mai prietenos pentru elevi

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Fundația Umanitară ASSIST este dedicată promovării educației ca instrument esențial pentru o societate mai bună. Un exemplu concret al acestui demers este transformarea realizată la Școala Gimnazială Fântânele, continuând o inițiativă de succes similară de desfășurată anul trecut la Școala Gimnazială Baineț, în primăvara anului 2023.

Un spațiu de învățare mai vesel și mai motivant

Prin colaborarea dintre voluntarii Fundației Umanitare ASSIST, voluntari ai Asociației Hope 4 Humanity și membri ai comunității locale, 90 de elevi, 45 din învățământul primar și 45 din cel gimnazial, se bucură acum de un spațiu de învățare mai vesel și mai motivant. Holurile, laboratorul de TIC și 5 săli de clasă au fost decorate cu picturi murale însoțite de citate despre educație, creând astfel un mediu mai propice desfășurării orelor de curs. 

Un efort comun  

Peste 30 de voluntari și-au oferit timpul și energia acestui proiect. Cei mici au contribuit cu entuziasm la fiecare pictură, iar elevii mai mari au pregătit gustări pentru voluntari demonstrând spirit de echipă. Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava a contribuit la dotarea bibliotecii acestei școlii cu peste 50 de cărți noi pentru a-i ajuta pe elevii școlii din Băineț să descopere noi universuri literare. 

Impactul pe termen lung 

Acest proiect nu se rezumă doar la o schimbare estetică. 
Picturile și citatele motivaționale vor contribui la crearea unui mediu mai creativ pentru elevi, stimulându-le curiozitatea și dorința de a învăța. 
De asemenea, un spațiu mai atractiv îi va determina să se simtă mai bineveniți la școală și va reduce riscul de abandon școlar. 
Fără îndoială, implicarea voluntarilor din comunitate a ajutat la consolidarea relațiile dintre școală și mediul înconjurător, creând un sentiment de unitate. 

Un pas spre o educație mai accesibilă 

Proiectul de la Fântânele este un exemplu concret al modului în care colaborarea dintre o organizație non-profit dedicată, o școală dornică de schimbare și o comunitate implicată poate contribui la o educație mai accesibilă pentru toți copiii. 
Fundația Umanitară ASSIST crede cu tărie că educația este temelia unei societăți mai bune. Prin proiectele noastre ne dorim să îmbunătățim condițiile de învățare pentru copiii din medii defavorizate și să le oferim șansa la un viitor mai strălucit. 

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această reușită! 

ASSIST logo
Newsletter