Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Festivalul Internațional Zilele Teatrului ”Matei Vișniec”: O experiență culturală memorabilă, cu sprijinul Fundației Umanitare ASSIST

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Desfășurat între 11 și 19 mai, Festivalul internațional Zilele Teatrului ”Matei Vișniec” a transformat Suceava într-un centru vibrant al artei, oferind o călătorie fascinantă prin diversitatea spectacolelor și cucerind inimile publicului. 

Festivalul Internațional Zilele Teatrului ”Matei Vișniec” poartă numele dramaturgului român Matei Vișniec, o figură emblematică a teatrului contemporan. Fondat în 1997, festivalul a devenit o tradiție importantă în viața culturală a Sucevei, aducând în prim-plan frumusețea și profunzimea artei teatrale. De-a lungul anilor, evenimentul a reunit nume de seamă ale scenei românești și internaționale, oferind publicului spectacole memorabile și contribuind la promovarea valorilor culturale. 

Ediția din acest an a fost un succes răsunător, atât din punct de vedere al organizării , cât și al calității spectacolelor. Sălile au fost pline la toate reprezentațiile, demonstrând aprecierea publicului pentru diversitatea și valoarea artistică a programului.  

Invitați de seamă din 7 țări (România, Franța, Italia, Ucraina, Austria, Spania și Republica Moldova) și un număr de 18 teatre  și 3 trupe de teatru pentru tineret au participat la această ediție, oferind spectatorilor șansa de a participa la 60 de evenimente. 

Publicul a putut alege din diverse genuri teatrale, de la comedii la spectacole pentru copii, adolescenți și adulți, bucurându-se de spectacole muzicale, clasice și contemporane, producții în aer liber, conferințe, workshopuri, lansări de carte, expoziții de fotografie, grafică și sculptură, și instalații vizuale.

Actorii teatrului ”Matei Vișniec” din Suceava au deschis oficial festivalul cu premiera națională a piesei ”Cum l-am îngropat pe Stalin”, de Artur Solomonov, pe care fundația a spijinit-o în mod special. De asemenea, am donat 550 de tricouri personalizate pentru întreaga echipa de organizatori, actori, regizori și artiști invitați la eveniment.

Fundația Umanitară ASSIST a jucat un rol esențial în succesul festivalului, fiind un sponsor dedicat al evenimentului și în anii trecuți. Implicarea activă a fundației a demonstrat încă o dată angajamentul organizației de a promova valorile culturale și de a oferi accesul la artă pentru un public cât mai larg. Sprijinul nostru a contribuit semnificativ la transformarea Sucevei într-un centru vibrant al artei timp de 9 zile, care a amplasat orașul nostru pe harta centrelor culturale de referință.

 

Fundația Umanitară ASSIST este mândră să fi contribuit la succesul acestui eveniment și se angajează să continue să sprijine proiecte care promovează valorile culturale și aduc bucurie publicului.

ASSIST logo
Newsletter