Share
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

De 1 iunie, la Festivalul de Joacă ”Tărâmul Copiilor”!

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

În acest an, pe 1 iunie, Fundația Umanitară ASSIST a avut prilejul de a celebra Ziua Copilului la Festivalul de Joacă ”Tărâmul Copiilor”, din satul de vacanță ”Comoara Bucovinei”!

Timp de câteva ore, voluntarii noștri s-au lăsat conduși de inocența și entuziasmul copiilor, chiar în universul lor. Jocuri, activități creative, muncă de echipă - sunt doar o parte dintre lucrurile care pot defini modul în care a fost sărbătorită ziua de 1 iunie.  

Împreună cu partenerii noștri, EduMax și Institutul Bucovina , am dorit să le oferim copiilor o zi deosebită, plină de veselie și activități inedite. La festival au fost prezenți peste 500 de invitați, traineri, organizatori și voluntari, care au asigurat buna desfășurare a lucrurilor. Copiii au putut participa la ateliere de creație, jocuri de echipă, iar la standul Fundației Umanitare ASSIST au experimentat gratuit realitatea virtuală, prin intermediul jocurilor.  

Festivalul de joacă a avut porțile larg deschise pentru toți copiii! Fundația Umanitară ASSIST a profitat de această oportunitate pentru a le oferi o zi deosebită și copiilor mai puțin norocoși, din medii defavorizate. Astfel, 29 de copii din satul Țâmpoceni (Păltinoasa) și 21 de copii din Ciprian Porumbescu au avut parte distracție și experiențe inedite. Voluntarii s-au asigurat că acești copii s-au întors acasă cu multe cadouri și amintiri de neuitat!

Nici părinții nu au fost excluși de la distracție. Multe dintre ateliere, precum activitățile sportive sau atelierele de confecții, pictură și gătit au necesitat implicarea acestora. Entuziasmul copiilor a fost o sursă de energie inepuizabilă pentru voluntarii din cadrul Fundației Umanitare ASSIST. Din curiozitatea lor de a încerca fiecare activitate, majoritatea celor prezenți la festival au fost dornici să încerce jocurile VR.

În scurt timp de la deschidere, satul de vacanță ”Comoara Bucovinei” s-a transformat într-un tărâm de poveste. La atelierele de pictură facială, copiii s-au deghizat în diverse personaje creative. Cântecele vesele răsunau printre râsetele celor mici. Baloanele colorate de pretutindeni au umplut locul de culoare. Iar soarele, care nu s-a îndurat să se ascundă după nori, ne-a acompaniat aproape pe tot parcursul evenimentului.

Zâmbetele copiilor au umplut inimile adulților de bucurie. Fie că erau părinți, voluntari, profesori sau îndrumători, cu toții au retrăit câteva ore de copilărie. Printre atâtea cântece, dansuri și voie bună nu a mai rămas nici urmă de grija cotidiană.

ASSIST logo
Newsletter